СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Борисов само ден болнични след операцията

в. Ретро   Стр. 56

Министър-председателят Бойко Борисов успя да си вземе само ден болничен, след като в петък следобед отново бе опериран по спешност. Това е четвърта хирургическа интервенция в последните години за премиера заради проблеми с коленете. Той бе опериран преди това през 2009 г., 2013 г. и 2015 г.

В петък той бил приет по спешност за артроскопска интервенция на коляното поради увреден менискус. Операцията е извършил началникът на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ "Софиямед" и един от най-добрите травматолози в страната доц. д-р Антони Георгиев, който заяви пред Агенция ПИК, че премиерът имал класическа травматична увреда на менискуса.

"Направихме артроскопска операция, която мина без проблеми и затруднения", обясни Георгиев. Той му препоръчал поне седмица почивка, но Борисов бе на работа още в неделя, а министър Томислав Дончев призна, че шефът му се възстановявал винаги бързо и не обичал да се залежава.

Заради травмата и операцията обаче премиерът Бойко Борисов не отиде на юбилея на Симеон Сакскобургготски във "Врана" в петък вечер, както и не участва в предаване на БНТ, където имаше уговорка. Там вместо него се появи именно Томислав Дончев.