Sofiamed logo
flag_bg flag_uk
Рядка операция по изваждането на 35 миомни възли извършиха в болница „Софиямед“Рядка операция по отстраняването на рекордните 35 броя миомни възли извършиха АГ специалистите в столичната болница „Софиямед“.
След гинекологичен и ехографски преглед на 38 годишна пациентка, която се оплаква от обилно кръвотечение, болка и уголемяване на корема специалистите по акушеро-гинекология в МБАЛ „Софиямед“ установяват наличието на множество миомни възли на матката.
„Стандартно при подобен тип симптоматика и ехографска находка на пациентките се препоръчва извършването на хистеректомия т.е. отстраняване на цялата матка. След като нашата пациентка бе запозната с възможностите за лечение решихме да пристъпим към конвенционална операция по отстраняването на миомните възли с цел спасяването на органа, коментира д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в МБАЛ „Софиямед“.

„Като АГ специалист за мен и моите колеги от отделението запазването на детеродните органи при пациентките с АГ заболявания е от изключителна важност, защото стандартно повечето колеги при наличието например на кисти на яйчниците, директно пристъпват към тяхното отстраняване. Именно затова и прилагаме предимно ендоскопски хирургични методи като хистеро и лапароскопия, за да минимизираме травмите за самите органи до минимум и за да дадем още една възможност на бъдещата родилка. В конкретния случай пациентката ни вече има едно раждане чрез цезерово сечение, но изрично желаеше матката й да бъде запазена, защото планираше втора бременност и раждане. Нейното желание всъщност съвпадна с нашия дългогодишен стремеж“.

След отваряне на коремната кухина и матката на пациентката специалистите изваждат цели 35 броя миомни възли, най-големият, от които с размер 6 на 6 см. Операцията продължава 2 часа и 30 минути и според д-р Нецов, ако възстановителния период протече без усложнения пациентката ще бъде изписана на 5-тия ден след операция.Специалистът допълва, че ако дамата е извършвала редовни профилактични прегледи до формирането и нарастването на толкова миомни възли нямаше да се стигне или най-малкото операцията щеше да се извърши в по-ранен етап от развитието им.

„Затова всички АГ специалисти препоръчваме дамите да извършват редовни профилактични прегледи поне веднъж годишно, за да може, ако има каквито и да е било патологични отклонения те да се установят в по-ранен етап, за да може и лечението да е по-бързо и по-успешно“.Новини
postsРядка операция по изваждането на 35 миомни възли извършиха в болница „Софиямед“
Рядка операция по отстраняването на рекордните 35 броя миомни възли извършиха АГ специалистите в столичната болница „Софиямед“.
След гинекологичен и ехографски преглед на 38 годишна пациентка, която

postsПоследно поколение ангиографски апарат в болница „Софиямед“
Отделението по кардиология и инвазивна кардиология в столичната многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“ се сдоби с последно поколение ангиограф. „Allura Centron“ е първият инсталиран апара

postsНов цикъл от лекции в Училището за родители на МБАЛ "Софиямед"
Най-модерното здравно заведение в столицата МБАЛ „Софиямед“ стартира четвъртата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“. От 16-ти април до 18-ти юни, всяка сря

postsМБАЛ "Софиямед"
Уважаеми колеги,
Поради участието ми в политическия проект „АБВ“ и активната кампания, в която навлизаме през предстоящите месеци искам да Ви информирам, че от 14-ти април официално напускам заемания

postsБезплатни стоматологични прегледи в ДКЦ „Софиямед“
От 8-ми април до края на месеца в стоматологичния кабинет на ДКЦ „Софиямед“ ще се проведат безплатни стоматологични прегледи и консултации.

Промоционално почистване на зъбен камък - 25лв. и залепв

Страница : 123456789
© 2012 ДЦК СофияМед София. Всички права запазени.

Начало | За нас | Отделения | Полезна информацияНовини |

www.hospitalsofiamed.bg

Контакти | ДКЦ |

  Стационарни телефони:
02 / 465 0000
02 / 465 0002
Мобилни телефони:
+359 895 555 444
+359 895 555 442
+359 895 555 443
Факс :
02/ 417 55 24
  Местоположение на болницата:

гр. София 1797
бул. "Г.М.Димитров" №16

Болницата разполага със собствен паркинг.

pic Bulpharma Национален телефон за връзка 0700 89 089