СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg
29.09.2017 петък

Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето

Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето
Безплатни кардиологични прегледи по случай Световния ден на сърцето

Най-модерното здравно заведение в страната УМБАЛ „Софиямед” ще отбележи Световния ден на сърцето с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се извършват на 29-ти септември от 10:00 ч. до 16:00 ч с предварително записване на тел. 0700 31 051 и ще включват безплатна електрокардиограма и измерване на кръвно налягане. Водещи кардиолози от лечебното заведение ще предоставят и индивидуални консултации за това как да избегнем сърдечно-съдовите заболявания и при какви индикации следва да потърсим лекарска помощ.

 

Според доц. д-р Добри Хазърбасанов, д.м., началник на Клиниката по Кардиология и инвазивна кардиология в университетска болница "Софиямед" оптималното коригиране на рисковите фактори като спиране на тютюнопушенето, контролиране на артериалната хипертония и захарният диабет, поддържането на добра физическа активност, както и ранната диагностика могат да ни предпазят от инфаркт.

 

 „Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“, коментира кардиологът.