Рак на дебелото черво

Център за профилактика, диагностика и лечение на рак на дебелото черво функционира на територията на УМБАЛ „Софиямед“. Той предлага на българските пациенти възможност за съвременна диагностика и лечение на рака на дебелото черво, както и неговата профилактика.


Колоректалният карцином е социално значимо заболяване, дължащо се на поява и развитие на туморни клетки, произлизащи от стената на дебелото черво. Той е четвъртият по честота тумор и на трето място като причина за смърт от онкологично заболяване в световен мащаб и у нас. Фамилността, затлъстяването, заседналият начин на живот, консумацията на червени меса, алкохолът и тютюнопушенето се смятат за основни фактори, свързани с по-голяма честота на КРК. Симптоматиката е разнообразна и варираща от лесно неглижиращи се и неспецифични симптоми като нарушен дефекационен ритъм, подуване на корема, обща отпадналост, отслабване на тегло и липса на апетит до сериозни и животозастрашаващи – чревна непроходимост и масивно кървене.

 

С навлизането на методите за ранна диагностика, колоректалният карцином може да бъде лечим както в ранен стадий, така и при напреднало заболяване. Сблъсъкът с диагнозата е предизвикателство както за пациента, така и за неговите близки. Поради тази причина екип на специализирания Център се състои от гастроентеролози, хирурзи, онколози и лъчетерапевти, които чрез своя интердисциплинарен подход, предлагат най-подходящите за всеки пациент профилактика, диагностика, лечение, проследяване и подкрепа от квалифициран клиничен здравен психолог.

 

Центърът фунционира  на адрес: УМБАЛ „Софиямед“ БЛОК1, гр. София, бул."Г.М.Димитров" 16.


Час за Пакет консултативни прегледи към Центъра за рак на дебелото черво може да запишете от ТУК
*Възможна е и консултация по документи!
**Пакет консултации към Център за рак на дебелото черво на "Софиямед" се заплаща, като прегледите не се покриват с направление по НЗОК!Към Център за рак на дебелото черво "Софиямед" се предлагат VIP диагностичните пакети: 

КОЛОНОСКОПИЯ
ДОЛНА ЕНДОСКОПИЯПовече информация:

eveleva@bulpharma.bg тел. 0895 555463

ebibinovska@bulpharma.bg; тел. 0895 555591

Всеки работен ден от 8:30 до 16:30ч.

 

*VIP диагностичен пакет Колоноскопия и Долна ендоскопия се осъществяват само на територията на БЛОК1 на ДКЦ "Софиямед" (София, бул. "Г.М.Димитров 16)

**VIP пакетите се осъществяват чрез заплащане