Отделение по Медицинска онкология

Отделението по Медицинска онкология в болница "Софиямед" е съвременно оборудвано, според наложените високи стандарти на здравното заведение.


Намира се на ет.3 в централния медицински корпус на УМБАЛ "Софиямед", телефон за контакт в отделението: 0895555491


Отделението разполага с дневен стационар, разкрити са 25 легла, в комфортни стаи, всяка със самостоятелен санитарен възел, климатична система и телевизор.


Лечението на солидни тумори (тумори на млечната жлеза, на дебелото черво, на панкреаса, на пикочния мехур, на мъжката и женска полова система, на глава и шия и др.) се провежда в съответствие с приетите медицински стандарти, като се използват всички утвърдени в онкологията медикаменти.Поддържане на добро качество на живот на онкологично болните във всеки етап от лечението е в основата на провежданото лечение. За осигуряването му в отделението се полагат допълнителни медицински грижи за пациентите, така, че те да се чувстват комфортно, при минимален психически стрес и с максимално и своевременно повлияване на страничните негативни ефекти от химиотерапията.Изграждането на доверие между пациента и медицинския екип е гаранцията за лечебния успех. Посланието на медицинския екип към пациентите е, че в негово лице те винаги имат своите най- верни поддръжници. Нашите пациенти могат да разчитат на медицински грижи в отделението не само в периода на активното си лечение, но и на всеки етап от борбата им с рака.


Нашата цел е да направим отделението по медицинска онкология в болница " Софиямед " място, където високите медицински стандарти приложени в комфортна лечебна обстановка изпълнена с доверие между пациенти и медицински професионалисти ще го превърнат в място, където ракът е лечим.

Важно!!! Лечението на онкологично болни пациенти в отделение по Медицинска онкология за здравноосигурените пациенти е напълно безплатно. 

Отделението по Медицинска онкология работи по договор с НЗОК по следните Клинични пътеки и процедури:

 

В Отделението по Медицинска онкология се извършват следните дейности: