Отделение по Акушерство и Гинекология

Отделението по Акушерство и Гинекология се намира в тяло Б, ет. 2 на УМБАЛ "Софиямед". 

За родилките и техните бебета е осигурено 24-часово наблю дение от едни от най-добрите специалисти в България: акушер-гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушерки.

 

Отделението Акушерство и гинекология на УМБАЛ „Софиямед" разполага с най-съвременна апаратура за мониториране на плода в бременната матка и след раждането в Сектор „Неонатология“.

 

Отделението разполага с последно поколение модели ултразвукови апарати с възможност за 4D изследване на плода и с последно поколение ендоскопска апаратура, благодарение на която в структурата се извършват както конвенционални гинекологични операции чрез отворен достъп така и най-съвременните лапароскопски (безкръвни) оперативни интервенции.

 

В Отделението се извършват операции за лечение на стерилитет, ендометриоза, миоми, кисти, както и спешни състояния - извънматочна бременност, руптурирали кисти и тежки възпалителни заболявания на половите органи.

Извършват се и операции в маточната кухина чрез хистероскопска апаратура и се отстраняват полипи, миоми, коригират се вродени аномалии на матката и се вземат  биопсии. 

 

В отделението се извършват и операции по премахване на матката чрез лапароскопски достъп и последваща пластика на предна и задна влагалищна стена при десцензус и пролапс на влагалището на матката, придружени с инконтиненция на урината.

 

Научен ръководител и консултант на Отделението е доц. д-р Никола Василев, д.м.н. В екип с него в структурата се извършват и операции за лечение на злокачествени заболявания на женските полови органи на най-високо професионално ниво.

 

ОТВОРЕНИ ВРАТИ:

Всяка сряда от 13:00 до 16:00ч. в отделението по акушерство и гинекология се провеждат Отворени врати, по време на които бъдещите майки имат възможността да се запознаят с условията в отделението, както и със специалистите в него.Сектор „Неонатология“ е разположен на втори етаж, съвместно с отделение по акушерство и гинекология. В сектора се полагат грижи за новородените деца като се стимулира непрекъснатият 24-часов контакт между майка и дете, под контрола на специалисти, осъществяват се беседи и практически съвети на родители и близки относно начина на отглеждане, техника на кърмене и всекидневно се дава информация на достъпен език за здравословното състояние на бебето.  Приоритет на целия персонал е стимулиране на естественото хранене на новороденото – най-добрият избор за качественото развитие на детето!Заповядайте и на лекциите в безплатното Училище за родители на УМБАЛ "Софиямед" всяка сряда от 15:00ч. в Конферентна зала №1 на сектор Г, приземен етаж 1. Актуалната програма можете да намерите в меню "Училище за родители".

Програма на безплатното Училище за родители можете да намерите тук: или в официалната фейсбук страница:

https://www.facebook.com/uchilishtezaroditeliSofiamed/