СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Борислав Ганев

Отделение по Детски болести
Началник отделение
Детски болести
Детска кардиология и Детски болести

Д-р Борислав Ганев завършва медицина във ВМИ- София през 1984г. Придобива специалност по Детски болести през 1991г. и по Детска ревмокардиология- през 1994 г.

През 1997г. специализира детска кардиология в клиниката по Детска кардиология на детската  болница Necker- Париж.  През 2006г. придобива професионална квалификация по неинвазивна кардиологична диагностика в детската възраст, а през 2007г.- квалификация по трансезофагеална ехокардиография.  През 2012 и 2014г. участва в учебните курсове на Европейската асоциация по ехокардиография  „Нови ехокардиографски техники за изобразяване на миокардната функция“, сертифицирани от Европейския борд за акредитация в кардиологията- ЕВАС.  През 2013г. завършва цикъла от курсове за експертно ниво по ехокардиография, организирани от ДКБ.

От 1985 до 2015г. д-р Ганев е асистент, старши асистент и главен асистент към клиниката по детска кардиолотия и кардиохирургия на Националния център по сърдечно- съдови заболявания и Националната кардиологична болница. Основната част от трудовия му стаж в този период е в Отделението за следоперативно интензивно лечение и реанимация.

От юни до декември 2015г. е завеждащ на Отделението по неонатология в УМБАЛ "Софиямед", а от май 2017 г. е назначен за завеждащ Детско отделение в УМБАЛ "Софиямед".

Член е на:  Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) и на работната група по ехокардиография при ДКБ; Асоциацията за европейска детска кардиология (АЕРС).

Графици за прием


Етаж Кабинет № График Прием
Отделение БЛОК 1
бул."Г.М.Димитров" 16
Вторник:
15:00 - 16:00 ч.
not checkНЗОК
not checkДЗОФ
checkплатен прием

Потърси специалист


Потърси специалист

График ДКЦ


График ДКЦ

Бъдете винаги информирани с графиците на специалистите в ДКЦ СОФИЯМЕД!

Контакти


Мобилни телефони:

Стационарни телефони БЛОК 1:

Стационарни телефони БЛОК 2:

СПЕШНА ПОМОЩ
+359 895 555 451

Новини

Д-Р БОРИСЛАВ ГАНЕВ, ДЕТСКИ КАРДИОЛОГ И НАЧАЛНИК НА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В УМБАЛ "СОФИЯМЕД": ПЪЛНОЦЕННИЯТ СЪН Е ВАЖЕН ФАКТОР ЗА...

в.24 часа - Д-р Ганев, днес откриваме новата учебна година. По ваше мнение зачествяват ли острите респираторни заб...

Телеграф  стр. ІІ     Пиша ви за съвет, защото веч...

Не всеки сърдечен шум при детето е белег на кардиологично заболяване в. Телеграф 25.7.2015Често пъти в детската възраст при преглед и преслушване със слуша...