EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“

Болница "Софиямед" Болница "Софиямед" Болница "Софиямед"
Болница "Софиямед" Болница "Софиямед" Болница "Софиямед"
Болница "Софиямед" Болница "Софиямед" Болница "Софиямед"
Болница "Софиямед" Болница "Софиямед" Болница "Софиямед"
Болница "Софиямед" Болница "Софиямед" Болница "Софиямед"
Болница "Софиямед"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“ е открита официално на 9 май 2012 година, като част от верига лечебни заведения, функционираши на територията на България. Вложените средства са най-голямата до този момент частна инвестиция в българското здравеопазване.

 

Болничният комплекс се състои от УМБАЛ "Софиямед" - Блок 1 (бул. Г.М.Димитров 16), Блок 2 (ул. Димитър Моллов 10) и БЛОК 3, намиращ се в ж.к. Люлин 7 (бул. Джавахарлал Неру 23). В БЛОК 1 са съсредоточени повечето Клиники и отделения на лечебното заведение;  в Блок 2 - Клиниките инфекциозни болести и ендокринология, и Отделението по клинична хематология; в Блок 3 - отделнията по Детски болести, Ревматология, Лъчелечение и радиохирургия, Нуклеарна медицина.

 

През годините болницата се утвърди като водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти, последно поколение медицинско оборудване и апаратура. През 2021 и 2022г. лечебното заведение е на 3-то място сред университетските болници в страната по брой преминали пациенти за болнично лечение и на 1 място сред частните лечебни заведения.

 

На територията функционарат 35 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 802 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната - с 25 зали, в които годишно се извършват хиляди операции.

 

УМБАЛ "Софиямед" разполага с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ. Отделните звена в болницата са във функционална връзка, което не позволява смесването на потока от пациенти. Структурите имат трето, най-високо ниво на компетентност от Министерството на здравеопазването. Болницата има сключен договор с НЗОК.

 

Медицинският комплекс, част от който е болницата, разполага със собствен платен паркинг. 

 

С решение на Министерския съвет от 31 юли 2014 година, „Софиямед“ става Университетска болница.


„Софиямед” има две престижни отличия: „Инвеститор на 2012” за инвестицията от 40 млн. лв. в изграждането на модерно оборудвана болница и „Сграда на годината 2012” - заради новаторското съчетаване на социално предназначение, съвременна архитектура и високотехнологично оборудване.

 

Нейните лекари са многократно награждавани в национални и международни конкурси.

 

За 2021 и 2022г. лечебното заведение е ТОП1 частна болница по брой преминали пациенти в България, както и ТОП3 университетска болница в страната.

През годините управители на болница „Софиямед“ са д-р Михаил Зортев, д-р Бойко Пенков, д-р Евгени Желев.

В момента управител е д-р Йордан Пелев.ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 1

02 465 00 00

ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 2

02 465 00 02

ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" - Люлин

02 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150