СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“

Болница Болница Болница
Болница Болница Болница
Болница Болница Болница
Болница Болница Болница
Болница Болница Болница
Болница Болница Болница
Болница

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“ е открита официално на 9 май 2012 година, като част от верига лечебни заведения, функционираши на територията на България. Вложените средства са най-голямата до този момент частна инвестиция в българското здравеопазване.

 

Болничният комплекс се състои от УМБАЛ "Софиямед" - Блок 1 и Блок 2, и ДКЦ "Софиямед", намиращо се на бул. Г.М.Димитров 16 и в нова самостоятелна сграда в ж.к. Люлин 7. В Блок 2 са съсредоточени Отделението по ревматология, Отделението по ендокринология и Отделението по клинична хематология. Всички останали Клиники и отделения се намират в Блок 1.

 

През последните години болницата се утвърди като водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти, последно поколение медицинско оборудване и апаратура.

 

На територията функционарат 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната - с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции.

 

УМБАЛ "Софиямед" разполага с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ. Отделните звена в болницата са във функционална връзка, което не позволява смесването на потока от пациенти. Структурите имат трето, най-високо ниво на компетентност от Министерството на здравеопазването. Болницата има сключен договор с НЗОК.

 

Медицинският комплекс разполага със собствен платен паркинг. Намира се на централно и много достъпно място в столицата.

 

С решение на Министерския съвет от 31 юли 2014 година, „Софиямед“ става Университетска болница.

 

През 2015 година УМБАЛ „Софиямед“ е одитирана и регистрирана за съответствие с изискванията на ISO 9001:2008 за предоставяне на високотехнологични медицински услуги, в съответствие с правилата за добра медицинска практика и националните медицински стандарти за диагностика, лечение и рехабилитация, клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура, съгласно действащото в страната законодателство и обучение на студенти и специализанти.

„Софиямед” има две престижни отличия: „Инвеститор на 2012” за инвестицията от 40 млн. лв. в изграждането на модерно оборудвана болница и „Сграда на годината 2012” - заради новаторското съчетаване на социално предназначение, съвременна архитектура и високотехнологично оборудване.

 

Един от водещите хирурги у нас и началник на Клиника по лапароскопска хирургия в Университетска болница "Софиямед" доц. д-р Теодор Атанасов през 2016 година получи престижния сертификат за постижения в областта на херниалната хирургия "Master Surgeon". Той се издава от компанията "Surgical Review Corporation" (SRC), която разработва и администрира най-добрите програми за акредитация на лекари, болници и извънболнични структури по целия свят. Акредитацията "Master Surgeon in Hernia Surgery" означава, че в областта на херниалната хирургия доц. Атанасов и "Софиямед" покриват най-високите световни стандарти за качество и сигурност.

 

В началото на 2018 година Университетска болница „Софиямед“ беше сертифицирна като център за хурургия на ръка от Комитета по травма на ръката /Европейска асоциация по хирургия на ръка/.

 

През годините управители на болница „Софиямед“ са д-р Михаил Зортев, д-р Бойко Пенков, д-р Евгени Желев. В момента управител е д-р Йордан Пелев.