СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Луксозен профилактичен пакет за жени до 40г.

ТОП специалистите на "Софиямед" Ви препоръчват Луксозен профилактичен пакет за жени до 40г., защото:

 

Д-р Валери Нецов, завеждащ отделението по  гинекология в УМБАЛ„Софиямед“:

Различните профилактични пакети за жени до 40, над 40, до 50 и над 50-годишна възраст са съобразени със световната практика при профилактично гинекологично изследване на млади и възрастни жени. При всички дами задължително се извършва трансвагинална ехография, при която могат да се установят изменения, които не се откриват при рутинен преглед. Вземането на цитонамазка се съпътства и с изследване на високо - и ниско рискови типове на HPV(човешки папиломен вирус), което подсигурява допълнително скрининга за рак на маточна шийка. При млади жени задължително се изследва igm за хламидия трахоматис, което е от изключително значение за запазване на репродуктивната им функция. Инфекцията с Хламидия трахоматис честое безсимптомна, а оставена дългосрочно без лечение може да доведе до промени в половата система (сраствания), зрението и ставите. Съветът ми към пациентките е да извършват Профилактични прегледи един път в годината независимо от възрастта.При жени с гинекологични проблеми прегледи се извършват на три или шест месецапо преценка на гинеколог независимо от възрастта.

 

Д-р Цветанка Терзиева, завеждащ отделението по ендокринология в УМБАЛ „Софиямед“:

В основата на ендокринологичната профилактика при жените стоят редица изследвания имащи за цел да отхвърлят или потвърдят хормоналната дисфункция на щитовидната жлеза. Често пъти при наличиена неправилно функциониране на жлезата може да се наблюдават оплаквания отстрана и на сърдечно-съдовата система, централна нервна система и др.  Диагностиката във всички възрасти се извършва чрез лабораторни изследвания за проследяване нивото на хормоните на щитовидната жлеза и образни такива-най-често под ехографски контрол за отхвърляне на физиологични отклонения в структурата на жлезата. До 40-годишна възраст проблемите с щитовидната жлеза може да стоят в основата на затруднение при забременяване, спонтанни аборти или нарушение в развитието на плода. Над 40-годишна възраст дисфункцията може да доведе до преждевременен климактериум с всички неблагоприятни  последствия. Това налага профилактично изследване и контрол на щитовидната жлеза на 1 г.

 

Проф. д-р Златко Кълвачев,завеждащ Лабораторията по вирусология и клинична микробиология в ДКЦ„Софиямед“:

Заразяването с човешки папиломни вируси (HPV), е  една от най-честите предавани по полов път вирусни инфекции . След инфектиране често липсват прояви на заболяване като при повече от 80% от заразените, инфекцията е транзиторна(преходна). В по-малък процент от случайте обаче, даден HPV тип може даперсистира („да се закрепи“) и да доведе до промени в заразения слой от клетки.Така например, неоткритата персистираща инфекция при жени е особено опасна иможе да доведе до промени в дългосрочен план (рак на маточната шийка,влагалището и др.). Затова се препоръчва профилактичните изследвания, както при дами под 40, така и над тази възраст, непременно да включват и  лабораторен тест  за HPV. В профилактичните пакети за мъже и жени, голямо значение има провеждането на изследвания за вирусите на Хепатит В(НВV) и Хепатит С ( HCV) .  НВV и  HCV могат да се предават както по полов път така и чрез кръвни механизми, а освен това от майка на новородено по време на раждането. Изследват се за откриване на явна (остър вирусен хепатит) или скрита инфекция (хронично безсимптомно носителство) с някои от двата вируса. Около 5% от българите са заразени, предимно с  НВV, но инфекцията с вируса на хепатит С, много по-често е безсимптомна и създава хронично носителство. България е страна с относително ниско разпространение на тези вируси, но профилактичното изследване позволява ранно откриване предипоява на чернодробна цироза и подобрява възможността за ефективна терапия.

 

Повече информация на тел. 0895 555 591!

От 9:00 до 17:00ч.