СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Водещ хирург от Софиямед със световно признание за постижения в областта на хирургията

Водещ хирург от Софиямед със световно признание за постижения в областта на хирургията Водещ хирург от Софиямед със световно признание за постижения в областта на хирургията Водещ хирург от Софиямед със световно признание за постижения в областта на хирургията
Водещ хирург от Софиямед със световно признание за постижения в областта на хирургията
Водещият хирург, началник на Клиника по лапароскопска хирургия в Университетска болница "Софиямед" и един от четиримата членове на Американската колегия на хирурзите у нас доц. д-р Теодор Атанасов получи престижния сертификат за постижения в областта на херниалната хирургия "Master Surgeon". Той се издава от компанията "Surgical Review Corporation" (SRC), която разработва и администрира най-добрите програми за акредитация на лекари, болници и извънболнични структури по целия свят. Тези програми са насочени към подобряване на безопасността и качеството на грижите за пациентите и намаляване на общите разходи, свързани с успешното лечение.
Акредитацията "Master Surgeon in Hernia Surgery" означава, че в областта на херниалната хирургия доц. Атанасов и "Софиямед" покриват най-високите световни стандарти за качество и сигурност.
"Процесът по сертифициране бе продължителен. За да бъде акредитиран хирург или център, същите трябва да отговарят на много критерии. Лечебното заведение трябва да покрива определени високи стандарти, да има необходимите клиники и специалисти. Трябва да са създадени всички условия за максимална сигурност по отношение здравето на пациента. Поставени са изисквания и към самата хирургична дейност, като определен брой извършени операции", коментира доц. Атанасов.
Сертификът е за периода 2017-2020 г., като през този период всички операции на доц. Атанасов на пациенти с хернии задължително се вкарват в базата данни на SRC и подлежат на непрекъснат контрол.
Сертификатът "Master Surgeon" бе връчен на доцента официално от д-р Нийл Хачър, медицински директор и вицепрезидент на SRC в присъствието на ръководството на УМБАЛ "Софиямед".
"Отличието на доц. Атанасов е признание за общия ни стремеж и този на колегите от цял свят, които са част от акредитираните специалисти, центрове и лечебни заведения всеки ден да осигуряваме най-безопасните и висококачествени медицински услуги и грижи на нашите пациенти. Като част от системата на SRC се чувстваме още по-отговорни в този свой стремеж, като ще продължим да предлагаме на нашите пациенти най-добрите условия за успешното им лечение, не само като специалисти, но и като апаратура, инструментариум и материални условия, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед".
Програмата за акредитация на SRC показва, че пациентите, оперирани по повод хернии получават най-сигурното лечение и най-високо качество от грижите в световен мащаб, независимо къде са оперирани, а изискванията на програмата са разработени съвместно с лидери в сектора.


Водещ хирург от "Софиямед" със световно признание за постижения в областта на хирургията
в. 24 часа   Стр. 37