СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Над 600 медици станали жертви на пациенти

Над 600 медици станали жертви на пациенти Над 600 медици станали жертви на пациенти Над 600 медици станали жертви на пациенти
Над 600 медици станали жертви на пациенти

24 часа  стр. 8  

 

Над 600 сигнала за нападение над медици има за 3 г., а само за последните 10 дни са подадени 5 нови. Това обяви на мирния протест в АГ болница "Шейново" д-р Стоян Борисов, секретар на УС на лекарския съюз. Съсловието организира мълчалив протест в цялата страна в подкрепа на пребитата на 1 юли д-р Албена Гагова и против насилието над лекари. В него се включиха всички общински медицински центрове, ДКЦ-та и университетски болници, както и лечебни заведения от цялата страна.

Екипът на УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед" осъжда поредния случай на насилие над лекар, като се надява скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната. Медицинските екипи на "Софиямед" поставиха синя протестна лентичка на реверите на престилките и болничните си екипи и с тях излязоха точно в 13 ч пред сградата. Лечебното заведение излезе с декларация от името на служителите си в подкрепа на нападнатата лекарка и осъждаща насилието над медици.