СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета

„Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета „Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета „Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета
„Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета

Вестник "Монитор"

Профилактиката е най-доброто лечение, твърдят специалистите. Чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма. Профилактичните прегледи са полезни, дори само, за да следим здравния си статус. „Не може да се прави профилактика на всичко, но е важно да се прави на обществено – значимите заболявания, като онкологични, сърдечно-съдови, гастроентерологични, неврологични“, категоричен е  д-р Стефан Николов от Клиниката по вътрешни болести и хепатогастроентерология в УМБАЛ „Софиямед“. Според него е препоръчително периодично да се преглеждат и младите хора, при които има тенденция да се повишава артериалното налягане. Също трябва да бъдат проследявани и такива пациенти, които имат в анамнезата си някакво сърдечно заболяване, като например ревматизъм. Той е лечим, ако е установен навреме.

„Добре е всеки човек да си направи профилактично едно ендоскопско изследване, което не е скъпо, но позволява директен оглед на различни вътрешни органи”, съветва още д-р Николов. Той препоръчва жените над 35-годишна възраст по-често да минават профилактични прегледи за карценом на гърдата и карценом на матката. „Един мъж над 50 години със съмнения за простатна хипертрофия е препоръчително да си пусне изследвания за специфичния антиген PSA. Практиката показва, че ако в ранен стадии се установи рак на дебелото черво, човек може да се излекува. Ние имаме пациенти, които са излекувани преди 15-20 години и до момента водят пълноценен начин на живот“, казва още д-р Николов.

На базата на опита и в стремежа си да осигури на пациентите качествена диагностика Университетска болница „Софиямед“ предлага 17 различни профилактични пакета. Те са разделени по възраст и пол и обхващат профилактиката на повечето социално-значими заболявания – онкологични, кардиологични, съдови, гастроентерологични, репродуктивни заболявания и др. В тях са включени както диагностично- консултатитивни прегледи от различни специалисти, лабораторни изследвания – включващи стандартни показатели, туморни маркери, вирусологична диагностика, така и високо специализирани образни изследвания. Различните пакетни предложения са с различен фокус –от стандартна профилактика до и над 40 и 50-годишна възраст, до широкоспектърна профилактика, включващи специализирани диагностични прегледи, процедури и изследвания. Някой от пакетите имат и конкретен фокус - за хора с интензивни мозъчни и емоционални натоварвания, с високоспециализирани интервенционални процедури при заболявания на гастроинтестиналния тракт, високоспециализирана онкологична профилактика и др. „Софиямед“ дава възможонст на всеки пациент да обсъди с терапевт съставянето и на индивидуален профилактичен пакет.

Повече информация можете да получите, като посетите интернет страницата на УМБАЛ „Софиямед“ www.hospitalsofiamed.bg или позвъните на тел. 0895 555 591.