СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

"Софиямед" се включи в протеста срещу насилието над медици

Стандарт  стр. 6  

 

Не на насилието над медици! Зад този лозунг застанаха днес лекари и медицински персонал от медицински комплекс "Софиямед", като се присъединиха към протестните действия срещу насилието над медици и в подкрепа на нападнатия преди дни колега от САГБАЛ Шейново".

Медицинските екипи на "Софиямед" поставиха синя протестна лентичка на реверите на престилките и болничните си екипи и излязоха точно в 13:00ч. пред сградата на лечебното заведение на бул. Т. М. Димитров" 16.

Екипът на УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед" осъжда поредния случай на насилие над лекар и се обявява категорично срещу него, като се надява скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната.

Лечебното заведение излезе с ДЕКЛАРАЦИЯ от името на служителите си в подкрепа на нападнатата колега и осъждаща насилието над медици.

"Вярваме, че законът ще бъде упражнен в цялата му строгост и виновните ще понесат своята отговорност, тъй като е недопустимо лекари и медицински персонал да стават жертви по време на изпълнение на професионалния си дълг. Призоваваме пациентите и техните близки за уважение към медицинските специалисти и техния труд по спасяване на човешкия живот", се казва в част от нея.