EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Благодаря на Софиямед и Бог за надеждата!

Днес, в отлично здраве беше изписан един от най-малките пациенти, които отделението по неонатология на УМБАЛ "Софиямед" е имал.

 

Малкият Елисей се ражда с тегло от 1700 грама в болницата в Дупница в 7 месец от бременността, откъдето е преведен в Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф.Иван Митев" в София. След 2 седмици, на 12-ти ноември той е преведен в интензивния сектор на неонатологията на УМБАЛ "Софиямед" с тегло от 1660 грама за продължаващо интензивно лечение. Благодарение на възможностите, с които разполага структурата като апаратура и екип, днес Елисей бе посрещнат официално от семейството си. Екипът на "Софиямед" го изпраща у дома в отлично здраве-  с почти удвоено тегло от 2 350 грама и с усмивка на лице след дългия престои далече от своите братя.

 


Майката Миглена Каменова, за която Елисей е трето дете благодари на целия екип на неонатологичното отделение на болница "Софиямед", по-сцециално на д-р Жана Станева, началник на Неонатологията и на Бог за дарената надежда.

 

Елисей ще продължи да бъде консултиран от нашите специалисти, а ние желаем на него и семейството му крепко здраве, много усмивки и щастливо детство.

 

Той и семейството му не пропуснаха да се снимат и пред специалната "бебешка" елха пред отделението по Неонатология.