EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Доц. Шиваров сред 10-те най-известни млади личности на България за 2020г.

Началникът на Лабораторията по клинична имунология в УМБАЛ "Софиямед" доц.д-р Велизар Шиваров е финалист в класацията за ТОП 10 "Най-изявени млади личности на България за 2020г. 
 
Класацията е част от световната програма „Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).  
 
Проектът се организира от JCI Bulgaria за шеста поредна година. Целта е всяка година да бъдат отличени млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на младите хора по света.
 
Поради тазгодишната ситуация на международна пандемия, форматът се провежда онлайн. 
Тази година в оценяването и избора на отличените участваха членове на JCI Bulgaria, които са специалисти в различни области. Това допринесе за представянето на една различна гледна точка към заслугите на всеки уникален кандидат. 
 
За втора година своето мнение даде и широката публика чрез гласуване в социалните мрежи. Това мнение, както и оценките на членовете на организацията, формираха крайното решение. В оценяването взеха участие хора от различни области, включително професионалисти в сферата и любители на темата. 
 
Тази година десетте най-изявени млади българи са и:
  • Мирослав Джоканов, основател на Shkolo, в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • Натанаил Стефанов съосновател и председател на BESCO,в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество” 
   • Стефан Апостолов, режисьор и продуцент, в категорията “Културно постижение”
   • Блажка Димитрова, управител на “Blagichka Zero Waste” и съучредител на Сдружение “Нулев Отпадък България”, в категорията “Морално лидерство и околна среда”
   • Лазар Радков, основател на “Капачки за бъдеще” в категорията “Морално лидерство и околна среда”
   • Йоана Колева, съосновател на JAMBA и организатор на Run2gether в категорията “Принос към децата, световния мир или човешките права”
   • Кремена Кунева, създател на #задоброто, в категорията “Хуманитарно или доброволческо лидерство”
   • Елица Петкучева, асистент към ИЕЕС- БАН, в категорията “Наука или технологично развитие”
   • Мария Атанасова, ментор в “Социалната Чайна” и Фондация “Арете”, в категорията “Личностно развитие и/или постижение”
   • доц. Велизар Шиваров, доцент по генетика към Софийски университет,в категорията “Иновации в медицината”

    

    
   Избраните десет млади българи ще бъдат номинирани за световния формат на програмата на JCI - "Най-изявените млади личности на света" (Ten Outstanding Young People of the World) . Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2020 г. е Йокохама, Япония.
    
   Повече подробности за програмата може да намерите на официалния сайт: ТУК
    
   Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, която обединява амбициозни и активни млади хора от цял свят и им предоставя възможности да развиват себе си, като създават положителна промяна в обществото. JCI води началото си от 1915 г. в щата Мисури (САЩ) и има повече от 200 000 членове в над 120 държави по целия свят.
    
   JCI Bulgaria e създадена през 2011 г. и се стреми да бъде носител на промяната. Към момента организацията оперира чрез локални секции в София, Пловдив, Варна и Плевен, и развива бизнес инициативи, социални дейности и международни проекти.