СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Безплатни прегледи на бъбреците в ДКЦ „Софиямед”

  По случай Световния ден за профилактика на бъбречните заболявания по известен като Световен бъбречен ден, който тази година се отбелязва на 9-ти март, специалистите от отделението по урология на УМБАЛ „Софиямед“ ще консултират безплатно пациенти на 14-ти март(вторник)2017г. от 14:30 до 17:30ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051!


 

Според началника на отделението по урология в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Велев, липсата на установени профилактични навици и страх от операция сред българите оказва изключително влияние върху развитието на бъбречните заболявания и особено върху най-разпространената бъбречно-каменната болест.

 


„Увреди ли се бъбрекът, може да пострада целият организъм. При около един на десет души в даден момент се образува камък, като вероятността да се образува през живота е 5 до 10%. Липсата на установени профилактични навици сред българите оказва влияние и всички ние обръщаме внимание на болестта, едва когато ни застигне. Ето защо спазването на общите принципи на профилактика, като диети, повишената консумация на вода, както и регулярните прегледи при специалист са правилните превантивни действия за намаляване на тази висока честота”, коментира д-р Велев.