EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Благодарствена стена с картички към медиците на първа линия

Медиците преживяват борбата на всеки пациент като своя

 

BGonAir Новини

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/213633-blagodarstvena-stena-s-kartichki-kam-meditsite-na-parva-liniya

5.1.2021

 

Десетки благодарствени картички, залепени върху преградата на Ковид отделението в болница "Софиямед", трогнаха медици и пациенти. 

Картичките разделят живота на две - на нормалния отвън и действителността на заразата вътре. А всеки излезнал от тази лоша действителност не пропуска да изрази своята благодарност към лекуващите го.

 

"Ето, точно тези мигове ни подкрепят - благодарностите, когато знаеш, че пациент е дошъл в тежко състояние и го виждаш, че той си тръгва оздравял, посрещнат от своите близки. Тези неща нас лекарите много ни вълнуват", каза специалистът по инфекциозни и детски инфекциозни болести в Ковид отделението на УМБАЛ-Софиямед д-р Василка Зарчева.

 

Всяка картичка е специална и всяка дума докосва лекарите.

"Всички картички ме трогват. Но най-много се развълнувах, може би, защото е близко до моята възраст, когато една девойка беше написала едно стихотворение за нас и накрая завършваше: "Благодаря ви, че спасихте баба!", допълни тя.

 

Медиците преживяват борбата на всеки пациент като своя, а за хората изгубили битката с живота ги боли двойно повече.

 

"От името на всички лекари, сестри и санитари, на всички тези, които загубиха своите близки, че разбираме колко е непрелижима болката им. Съчувстваме им истински - искам да  им кажа, ако това може да бъде една малка утеха за тях, че всичко каквото трябва е направено за тях", допълни д-р Василка Зарчева. 

 

А всяка добра дума вдъхва надежда и сили да продължават да водят битката с коронавируса.