СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Болница „Софиямед“ със социална инициатива в разгара на летния сезон

Всеки изписан пациент получава шише изворна вода

 

Университетска болница „Софиямед“ стартира социална кампания в разгара на лятния сезон. През изминалия месец юли, настоящия август и септември всеки пациент изписан от лечебното заведение получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето.

Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за живота на клетките в организма. Водата участва в преноса на кислород и хранителни вещества до тях, участва активно в обмяната на веществата в тялото и в поддържането на  телесната му температура. Тя пречиства от токсините и възстановява жизнеността на организма. 

 

Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приемът й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.

 

Именно затова специалистите съветват особено през летните месеци да увеличим приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.

 

„Решихме да инициираме кампания по раздаване на изворна вода, тъй като всички знаем колко е важен приемът й, особено през летните месеци. Лечебното ни заведение осигурява комфорни и прохладни условия за болнично лечение на пациентите, но след като те излязат от него веднага се срещат с агресивните атмосферни условия, характерни за летните месеци. Пациентите с хронични заболявания, със сърдечно-съдови заболявания, приемащи антихипертензивна терапия, диабетиците, хората с наднормено тегло, както и бременните трябва да бъдат особено предпазливи при излагането си на слънце и високи температури“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

 

Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода ще се реализира на територията на всички клиники и отделения на болницата, а основен дарител е Изворна вода „Бачково“.

Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейния показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от международната мрежа биосферни резервати. Изворът е разположен в живописната северна част на Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода.