EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДКЦ "Софиямед" с нов комбиниран бър тест за ковид, грип А§В, аденовирус и микоплазма пневмоние

ДКЦ "Софиямед" и ДКЦ "Софиямед" -Люлин предлагат на своите пациенти нов вид комбиниран тест за SARS-CoV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovirus/M.pneumoniae.

 

Антигенният тест предлага бърз хроматографски имуноанализ за качествено откриване на SARS-CoV-2, грип А, грип В, респираторен Синцитиален вирус (RSV), аденовирус и антигени на M.pneumoniae в проби от назофарингеален тампон от индивиди със съмнение за SARS-CoV-2/грип/RSV/аденовирус/M.pneumoniae във връзка с клинична картина и резултатите от други лабораторни тестове. Резултатите са за откриване на антигени на SARS-CoV-2, грип A+B, RSV, аденовирус и M.pneumoniae.

 

Какво е Аденовирусна инфекция:

Аденовирусните инфекции обикновено се проявяват като кератоконюнктивит или инфекции на горните или долните дихателни пътища, които понякога преминават към пневмония, остър респираторен дистрес синдром или дисеминирани инфекции, в зависимост от имунологичния статус на гостоприемника. Повечето респираторни огнища се наблюдават в затворени групи от население, заведения за дългосрочна грижа, училища или болници. 

 

Какво е Mycoplasma pneumonie:

Микоплазмената пневмония е инфекция на белите дробове, причинена от Mycoplasma pneumoniae. Тя се отнася до т.нар атипични пневмонии.
Mycoplasma pneumoniae е вътреклетъчен паразит. Заразяването става по въздушно-капков път. Протича като пневмония, остър катар на горните дихателни пътища, фарингити и др.. Инкубационен период е една до две седмици.

 

Резултат:10-15 минути.


Вид проба: Назофаренгиален секрет.

 

Цена: 35 лв.