EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Детският неотложен кабинет на „Софиямед“ става денонощен

Денонощен детски неотложен кабинет функционира в ДКЦ „Софиямед“-Люлин 24 часа, 7 дни в седмица.

 

В него се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с детските болести от висококвалифицирани специалисти- педиатри, работещи и в Детско отделение на университетска болница „Софиямед“.

 

„Надяваме се чрез удължаването на работното време на специализирания кабинет да бъдем в помощ на родителите, особено в настоящия есенно-зимен сезон когато респираторните вирусни заболявания са много чести при децата и несъмнено предизвикват тревога у родителите. В сградата, където се намира специализирания кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ „Софиямед“. При нужда от болнично лечение то може да започне своевременно, така че родителите могат да разчитат отново на нас“, коментира екипа на „Софиямед“.

 

Кабинетът може да бъде полезен на родителите и когато по една или друга причина не могат да консултират детето си при наблюдаващия педиатър. Към звеното функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

 

„Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета осигуряваме на родителите висококвалифиирана помощ по различни направления в областта на педиатрията“, добавят от „Софиямед“.

 

В Кабинета се осъществява консултативна помощ при неотложни състояния на деца от 0 до 18 годишна възраст!

 

 

 Повече информация на тел. 02 465 0003 

(от понеделник до петък)

ДКЦ "Софиямед"-Люлин, бул. "Джавахарлал Неру" 23, Партер


 Час за преглед в Детския неотложен кабинет запишете от ТУК

(*след 20ч. Кабинетът работи без записване на часове)

 

Информация за Детско отделение на УМБАЛ "Софиямед" вижте ТУК