EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Мариана Ардалиева: Навременна диагностика е от важно значение за лечението на заболяването и предпазване от усложнения

"През настоящия летен сезон децата посещават неотложния ни педиатричен кабинет най-често по повод на оплаквания, свързани със стомашно - чревни инфекции с изява диария, повръщане и различна степен на дехидратация, както и по повод други заболявания с начало висока температура и отпадналост. При такива деца често обективно установяваме херпанагина, афтозен стоматит (възпаление на лигавиците на устната кухина)“, отити и др., коментира д-р Мариана Ардалиева, и.д. началник на Детско отделение "Софиямед".
 
И уточнява, че навременна диагностика е от важно значение за лечението на заболяването и предпазване от усложнения.
 
„В ДКЦ „Софиямед“- Люлин функционира неотложен педиатричен кабинет, в който родителите могат да получат консултация от нашите педиатри, които работят и в Отделението. Той работи всеки делничен ден, както и през уикенда, от 8:00 до 18:00ч. с тенденция на удължаване на работното му време с оглед на предстоящия есенно-зимен сезон когато децата боледуват по-често“, съветва д-р Ардалиева.