EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Тинка Данчева, управител на ДКЦ „Софиямед“:По пропускайте прегледа при специалист заради страха

Стриктно спазване на всички санитарно-хигиенни мерки, неколкократна дезинфекция на всички помещения и прилежащи външни части, както и строг контрол при изпълнение на всички разпореждания на Министерство на здравеопазването, Столичната регионална здравна инпекция и Националния щаб за борба с коронавируса, осигуряващи безопасността на пациенти и персонал. Това са само част от мотивите с които специалистите ни приканват да не пропускаме редовния си преглед, казаха за Телеграф от столичния диагностично-консултатитен център „Софиямед“. Те уточняват, че именно заради всички тях медицинският комплекс е един от най-чистите и сигурни, а пациентите да не отлагат прегледите си заради страха от коронавирус, защото това крие много рискове за здравето им.

 

в.Телеграф

20.5.2020

 

„Една от идеите на „разхлабването“ на мерките по отношение на осъществяване детски и женски консултации, имунизации, носенето на маски само в затворени помощения е именно това, да се покаже на хората, че трябва да обърнат внимание активно на здравето си- чрез прегледи при специалист, спортуване и други мерки като здравословно хранене, засилване на имунитета чрез пълноценен и доколкото може в обстановката здравословен начин на живот. Всеки един пропуснат преглед особено при  хронично болните пациенти крие сериозни рискове за здравето им и може да доведе до усложнения на заболяването и като цяло на здравословното им състояние“, коментира д-р Тинка Данчева, управител на ДКЦ „Софиямед“.

 

Тя допълва, че периодичното проследяване на състоянието при медицински специалист от страна на тези пациенти е абсолютно задължително. Същото Важи и за останалите пациенти, при които един навременен преглед при оплаквания от специалист може да гарантира ранното диагностициране на болестта и успешното й контролиране.

 

Всички пациенти, които влизат в медицински комплекс „Софиямед“ се термометрират, а тези от тях,  които имат определени оплаквания и грипоподобни симптоми не се допускат в него. Те директно се препращат в специално изолирано звено, където попълват и специална анкета.

Консултативните прегледи в ДКЦ „Софиямед“ се планират през по-голям часови интервал, за да не се допуска струпване пред кабинетите. Часовете се запазват предварително по телефон или онлайн, чрез системата на Superdoc.bg

 

„Нека пациентите ни да бъдат абсолютно спокойни когато идват за преглед при нас“, уточнява д-р Данчева.