EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Здравето на Вашето сърце е приоритет за нас!

Традиционната кампания на медицински комплекс „Софиямед“ за безплатни кардиологични прегледи в Световния ден на сърцето премина успешно през вчерашния ден. В него от екипа на Клиниката по кардиология бяха прегледани 25 пациента, на които бяха извършени консултативни прегледи от кардиолог с ЕКГ, като близо 25% от тях бяха насочени за прием в  Клиниката и провеждане на високоспециализирани изследвания в болнични условия.

 

Кардиолозите на „Софиямед“ напомнят, че профилактичните прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка.

 

Напомняваме Ви и за възможността да извършите своето продължително наблюдение и лечение, ако сте диагностицирани със сърдечна недостатъчност и хипертония, на територията на специализирания Център за сърдечна недостатъчност и хипертония към Клиниката по кардиология на УМБАЛ "Софиямед".


Центровете функционират чрез абонаментен план, който гарантира 7 дни в седмицата/24 часа в денонощието възможност за връзка с лекар от клиниката при влошаване на клиничното състояние или хоспитализация по повод друго заболяване.

Информация може да получите на тел.0895555424 и ТУК