EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Измерване на костна плътност в "Софиямед"

Скъпи пациенти, напомняваме Ви, че на територията на ДКЦ "Софиямед" -БЛОК 2 може да извършите измерване на своята костна плътност чрез наличния последно поколение остеометър рентгенов тип (DXA) апарат. Той работи с амбулаторно болни с остеопороза, ревматологични заболявания, онкологично болни с костни проблеми на база на провежданото хормонално лечение, ортопедично болни.

 

Остеодензитометрията е метод, който се прилага в цял свят и е безспорен в диагностиката на остеопорозата и определяне на фрактурния риск. Специалистите препоръчват ежегодно измерване на костната минерална плътност и в случаите на проследяване на ефекта от провеждано лечение.

 

Всички пациенти, които биха искали да проверят костната си плътност, могат да запишат час за консултация, като по преценка на изпращащия лекар могат да се измери плътността на гръбначен стълб, шийка бедро, ръка.


Изследванията се осъществяват в БЛОК 2 на адрес: ул. Димитър Моллов" 10 с предварително записване на тел. 02 465 00 02 или онлайн през системата на Superdoc.bg