СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Лекарите от УМБАЛ "Софиямед" подкрепят колегите си от II САГБАЛ „Шейново“ и осъждат остро нападението над медици

ДЕКЛАРАЦИЯ


 

Екипът на УМБАЛ „Софиямед“ осъжда поредния случай на насилие над лекар и се обявява категорично срещу него. Изказваме своята подкрепа и съпричастност към пострадалия колега от II САГБАЛ „Шейново“ и се надяваме скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната.

 

За съжаление все по-често ставаме свидетели на агресивно поведение от страна на пациенти към лекари и медицински персонал. Само през последните няколко месеца случаите на нападение над медицински екипи са десетки. Това трябва да спре!

 

Ние, работещите в УМБАЛ „Софиямед“, остро осъждаме нападението над колегата от II САГБАЛ „Шейново“ и подкрепяме екипа на лечебното заведение в справедливия им протест срещу насилието.

Вярваме, че законът ще бъде упражнен в цялата му строгост и виновните ще понесат своята отговорност, тъй като е недопустимо лекари и медицински персонал да стават жертви по време на изпълнение на професионалния си дълг.

 

Призоваваме пациентите и техните близки за уважение към медицинските специалисти и техния труд по спасяване на човешкия живот.

 

 

Снимка:Интернет