СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Махат конците на Бойко Борисов днес

Коляното на премиера се оправило за 10 дни 

24 часа  стр. 40  

 

Днес трябва да бъдат махнати конците от оперираното коляно на премиера Бойко Борисов. Самият той се похвали с бързото оздравяване още в края на миналата седмица в телевизионно интервю.

Реално Борисов е успял да се оправи за около 10 дни. На 16 юни той бе опериран от ортопеда д-р Антони Георгиев в болница "Софиямед" заради поредните проблеми с менискуса на дясното коляно. Процедурата този път беше артроскопска, която принципно е по-щадяща.

Това беше четвъртата операция на менискус на Бойко Борисов. През ноември 2013 г. на същата интервенция бе подложено и лявото му коляно и тогава Борисов известно време ходеше в Народното събрание с патерици. Този път министър-председателят не е имал нужда от помощни средства, за да ходи. Дори още в дните след операцията отново се върна на работа в Министерския съвет, имаше и публични прояви като например посещението на министър-председателя на Македония Зоран Заев.

Футболът е основната причина за проблемите с коленете на Бойко Борисов, разказва самият той. В интервю за Нова телевизия премиерът си припомни как като дете майка му всеки път след мач го питала: "Нащуря ли се?"

До ден днешен обаче Борисов е запален почитател на ритането и редовно разпуска с приятели с мачлета на малки врати. Участва и в отбора на ветераните на "Витоша" (Бистрица).

Затова и след последната операция - на 28 февруари 2015 г., той се пошегува със себе си: "В моя случай е като в оная поговорка - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". Тогава той викаше вкъщи министрите от второто си правителство.

Борисов дори няколко сезона бе картотекиран като футболист на отбора от близкото до София село.