EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Медицински комплекс „Софиямед“ е официален партньор на SOFIA OPEN

Медицински комплекс “Софиямед”, част от най-голямата група частни лечебни заведения в страната "Булфарма", е официален медицински партньор на най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. - турнирът от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) Sofia Open.

Престижният тенис турнир от категория АТР 250 ще се състои от 7 до 14 ноември в „Арена Армеец“, а в София пристигат да играят куп звезди от световния тенис елит.

 

„Софиямед“ ще се погрижи да обезпечи провеждане му чрез медицински екипи, които ще се грижат за здравето на публиката по време на мачовете на корта, както за тестването на всички участници и екипа на турнира с PCR методика за наличие на COVID-19. Лечебното заведение е дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и се е грижило за медицинското обезпечаване на редица спортни събития у нас през последните 8години.

 

„Надяваме се особено в настоящата пандемия да окажем необходимата подкрепа на международното състезание на ATP SOFIA OPEN, а гаранция за това е дългогодишния опит на екипите ни в осигуряването на спортни състезания с национално и международно участие. В наше лице SOFIA OPEN и организаторите от APT могат да разчитат на доверен партньор”,коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед".