EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

НА РИНГА СРЕЩУ COVID-19: Тервел Пулев продължава да помага в столична болница

Част от доброволците, които бяха на първа линия до лекарите в болница „Софиямед”, напуснаха временните си работни места. Но двама от тях решиха да продължат да помагат. Става въпрос за боксьора Тервел Пулев и студентката по медицина - Аксиния Николова.

 

С аплодисменти и благодарности лекарите от „Софиямед” изпратиха своите доброволци. Те отидоха в болницата тогава, когато опитни служители се отказваха.

„Те дойдоха да работят в болница, където доста хора се изплашиха и даже част от тях напуснаха, визирам санитари”, обясни Магдалена Серафимова, главна сестра на болница „Софиямед”.

„В разгара на епидемията, вместо да стоя вкъщи и да наблюдавам от дистанция какво се случва, реших да се включа и да разбера сам за себе си каква е ситуацията реално, а и да помогна с каквото мога”, заяви пред NOVA Тервел Пулев.

 

NOVA, Новините на НОВА

29.5.2020

 

Освен да дезинфекцира отделенията, боксьорът поема работата на напусналите санитари.

„Когато си на първа линия, рамо до рамо с лекарите, виждаш как работят, как разсъждават, мислят”, разказва боксьорът.

И започваш да мислиш като тях. Времето в болницата го променило, признава Тервел Пулев. В рунда срещу COVID се чувства победител.

Въпреки че близките му били притеснени от избора да бъде на първа линия.

„Много хора около мен, включително и най-близките дори ми се караха”, разказва Тервел Пулев.

Освен него в спешното на помощ ще продължи да идва и Аксиния. 22-годишната студентка по медицина мечтае да е хирург. А сега е санитар.

„За мен това е въпрос на психика, един бъдещ лекар трябва да бъде подготвен за всякакви ситуации и не трябва да се плаши”, смята Аксиния Николова.

 

Готови да помагат, Тервел и Аксиния остават на разположение в спешното отделение.

„За мен пандемията дойде, за да ни научи, че трябва да преосмислим начина, по който се отнасяме помежду си, начина, по който обитаваме тази планета. Да преосмислим, да оценим - ръкостискането, прегръдката, всички тези дребни неща, които иначе не ги оценяваме”, смята Тервел Пулев.

Боксьорът остава на фронта на битката с болестта. До него ще бъде и студентката по медицина Аксиния. Тя вече има своето място в болницата като доброволец. Тя ще продължи да е санитар. А след три години тук я очакват като лекар.