EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Най-добрите сред професионалистите по здравини грижи в "Софиямед" получиха отличие

На 16 май Дружеството на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ връчи годишните си награди по повод Международния ден на сестринството, който се чества ежегодно на 12 май.

И тази година членовете на Дружеството избираха сред най-заслужилите си колеги. Колеги, които са се отдали на хуманната професия да помагат на другите в най-трудните им моменти. С ясното съзнание за трудностите, през които ще преминават, професионалистите по здравни грижи продължават да ни обгрижват с внимание и всеотдайност.

Дружеството избра за Ръководител по здравни грижи за  2018 г. ст.м.с. Кристиана Костова, Клиника по Хирургия за проявения професионализъм, безусловна отговорност, развитие и принос в областта на здравеопазването и здравните грижи. 

Със званието Специалист по здравни грижи за 2018 г. бе отличена м.с. Иванина Маринова от Операционен блок НХО.

Титлата най-добър Рентгенов лаборант за 2018 г. отнесе Фатма Буж от Сектор Образна диагностика.

За най-добър Клиничен лаборант за 2018 г. бе отличена Цветана Манева, Старши лаборант в Сектор Патология.

Тази година Дружеството на професионалистите по здравни грижи към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ отправи и специална благодарност. Ст.м.с. Живка Чешмеджиева от Отделението по Детски болести изрази огромната благодарност за приноса в разработването и развитието на Детското отделение на всички млади специалисти, работещи там, за техния ентусиазъм и благородство при лечението на малките пациенти. Благодарим на тези отдадени на професията специалисти!

От името на Ръководството д-р Чованова, Зам. управител на УМБАЛ "Софиямед" благодари за професионализма и спокойствието, с което сестрите даряват пациентите и по този начин подпомагат по-бълзото им възстановяване.

Бъдете здрави, мили колеги!