EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Най-добрите сред професионалистите по здравни грижи в "Софиямед" получиха отличие по случай Международния ден на сестринството

Днес Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ връчи годишните си награди по повод Международния ден на сестринството, който се чества ежегодно на 12 май.

 

И тази година членовете на Дружеството избираха сред най-заслужилите си колеги. Колеги, които са се отдали на хуманната професия да помагат на другите в най-трудните им моменти. С ясното съзнание за трудностите, през които ще преминават, професионалистите по здравни грижи продължават да ни обгрижват с внимание и всеотдайност.

 

Дружеството избра за Ръководители по здравни грижи за 2019г. Галина Панева, старша медицинска сестра на отделение по ревматология, Нели Филипова, старша медицинска сестра на АГ отделение, Христина Младенова, старша медицинска сестра Операционен блок и Главната медицинска сестра на ДКЦ „Софиямед“ Ваня Николова. Призовете им бяха връчени за доказан професионализъм и отдаденост в работата, високи постижения в управлението на здравните грижи, за обезпечаването на качеството в комплексните грижи за пациентите, за личния принос при опазване и утвърждаване на доброто име на УМБАЛ и ДКЦ  „Софиямед“.

 

Кристиана Костова-Динева, старша сестра Клиника по хирургия бе специално отличена като медицинска сестра за приноса и работата й в специализираното отделение на болницата за лечение на пациенти с COVID-19.

 

Сред наградените за проявена доблест в условията на извънредна ситуация, изявени професионални качества и цялостен принос в развитието на здравните грижи бяха отличени и Десислава Янкулова, акушерка в АГ отделение, Елисавета Симеонова, медицинска сестра от Спешно отделение, Наталия Дончева,Галина Мирчева и Любомира Бешкова, медицински сестри от Отделение по ревматология, Диана Насонова от Клиника по кардиология, Юлия Манолова и Зоя Заякова, операционни медицински сестри от Операционен блок, Боряна Делчева, медицинска сестра от Клиника по неврохирургия, Петя Спасова, анестезиологична медицинска сестра от ОАИЛ.

 

Тази година Дружеството на професионалистите по здравни грижи към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ отправи специална благодарност и към всички ангажирани екипи в борбата с COVID-19.

 

От името на Ръководството д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“ благодари за професионализма и спокойствието, с което сестрите даряват пациентите си и по този начин подпомагат по-бързото им възстановяване.

 

Тази сутрин, навръх професионалния си празник, всяка старша сестра в УМБАЛ „Софиямед“ получи  и специален подарък за своя екип от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“  - стилизирана кукла Медицинска сестра, която да им напомня за важната им мисия всеки ден-опазване на човешкото здраве!

 

Благодарим на тези отдадени на професията специалисти!Бъдете здрави, мили колеги!