EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Пред бТВ говори лекарят, който лекува българския боксьор Кубрат Пулев от дете

22.12.2020

BTV, Новините в 19:00ч.

 

Пред бТВ говори лекарят, който лекува българския боксьор Кубрат Пулев от дете. Недостатъчно възстановен след двустранна пневмония заради ковид-19, в такова състояние боксьорът е излязъл на ринга срещу Антъни Джошуа.

 

С гайди, с българското знаме в ръка и на колене, този мъж, който първи прегръща Кубрат Пулев на летището след загубата, е д-р Иван Христов.

 

Д-р Иван Христов: Когато пристигна на летището, аз се преклоних, защото той игра за България. Казах, че той е победител за мен.

Репортер: Началникът на отделението по спешна помощ на болница „Софиямед“ лекува боксьора ни още от дете. В средата на ноември, малко преди мача за световната титла, става ясно, че Пулев е с коронавирус.

Д-р Иван Христов: Оплака ми се, че има температура, чувства се отпаднал. Направихме скенер на бял дроб. Оказа се двустранна пневмония, което внесе още повече притеснение.

Репортер: Въпреки вируса и последствията, Кубрат е решен да излезе на ринга.

Д-р Иван Христов: Кубрат никога не може да откаже мач, успя да се възстанови, беше нарушен неговия тренировъчен процес и в крайна сметка това беше една от причините за мен за неговата загуба.

Репортер: Д-р Христов разказва, че е гледал мача с притеснение, защото е знаел, че боксьорът не е в най-добрата си форма.

Д-р Иван Христов: Ако беше напълно здрав, той щеше да победи, сигурен съм.

Репортер: На критикуващите поведението на боксьора, лекарят отговаря, че има и друга причина, която публиката не знае. След знаковото му изказване от 2014, и днес хората се питат – готов ли е Пулев да продължи напред.

Д-р Иван Христов: Той ще продължи, няма да се откаже.

Репортер: Мечтата на д-р Иван Христов е да го види като шампион.

Д-р Иван Христов: От дете той не обичаше да губи и от дете той желаеше да бъде шампион. Така че аз му желая от сърце отново да се яви и да играе за световна титла.