EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Проф. Кътева с участие в международна конференция, посветена на акушерската пареза

Началникът на Отделението по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ „Софиямед“ проф.д-р Маргарита Кътева, д.м.н  се включи  в първата по рода си международна онлайн конференция на тема: „Възможности и предизвикателства при лечението на увреждания на брахиалния плексус“. 

Форумът бе организиран от неправителствената организация Фондация „За нашето бъдеще“ и млади и амбицирани родители, които желаят да подпомогнат лечението на деца със специални потребности, както и да направят опит да съберат на едно място широк кръг от специалисти, да повдигнат актуални теми и с това да се повиши информираността на цялото общество относно диагнозата. 

Конференцията се проведе в седмицата за повишаване на осведомеността за акушерска пареза, на 22-23 октомври 2022г. и събра онлайн над 400 човека, сред които изявени невролози, хирурзи, акушер-гинеколози, рехабилитатори и физиотерапевти и родители на деца, засегнати от диагнозата, от България, Турция и други страни.

 

Проф. Кътева участва с презентация, посветена на ранното оперативно лечение на акушерската пареза и представи съвременните възможности за провеждане на оперативно лечение в Центъра по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.

 

Проф.Кътева и екипът й прилагат най-съвременните техники в хирургията на периферната нервна система, черпейки опит от един от създателите на този вид хирургия в света - проф. Милези. В специализирания център на УМБАЛ "Софиямед" се извършват оперативни интервенции за възстановяване на липсващи след травма меки тъкани и кости на горните и долните крайници, като се използват трансплантати според последните приети микрохирургични методи.