EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Списание Кенгуру влиза в Кенгуру стаите на Отделение по неонатология на УМБАЛ „Софиямед“

Отделението по неонатология на УМБАЛ „Софиямед“ стартира партньорство с единственото списание на българския пазар и наръчник за съвременните родители „Кенгуру“. Съвместно с тях всички родители, избрали да се възползват от услугата за грижа за новороденото в специалните стаи „Кенгуру“ в отделението ще получат и безплатен брой от списанието с полезни съвети и препоръки за правилното отглеждане на бебето.

 

Това е и основата цел на създадените стаи „Кенгуру“ в лечебното заведение. В тях могат да бъдат настанени бебета и родители освен, родени в „Софиямед“, но и от всяко друго лечебно заведение. След раждането на бебето до 1-вия месец от неговия живот, в тях родителите получат съвети и консултации от неонатологичния екип за правилно хранене и като цяло препоръки за грижа за новороденото.

 

Благодарение на партньорите на лечебното заведение от Chicco Bulgaria стаите "Кенгуру" са обзаведени с кошарките Next2Me. Екипът на Неонатологията вярва, че контактът майка-бебе е много важен в процеса на лечение на малките пациенти. Затова тези стаи са предназначена за бебета на възраст до 1 месец, които трябва да бъдат долекувани. Вкъщи малкото креватче може да се прикрепя към леглото на родителите, грижейки се за спокойствието им и това на тяхното бебе по време на първите им нощи заедно.

 

Стаите са обзаведени и със специални плотове за повиване на бебето, както и с удобни столове за кърмене, осигурени от Plasmon България.

 

За прекрасният интериор на стаите и комфорта на родителите допринасят и приказните визии на HiPP, с  чиито продукти майките могат да обгрижват бебето по време на престоя им в Кенгуру стаите.

 

Повече информация за Кенгуру стаите в Отделение по неонатология на УМБАЛ "Софиямед" вижте ТУК