EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Тервел Пулев отново доброволец в болница: Втората вълна е по-тежка

Боксьорът Тервел Пулев за втори път подкрепя медиците в тежката им битка с коронавируса. Той е доброволец към Спешното отделение на болница "Софиямед". Категоричен е, че втората вълна на заразата е много по-тежка и болните са много повече. Става доброволец, защото смята, че не е важно да си победител само в спорта, а преди всичко в живота. 

 

BG On AIR

25.11.2020

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/210098-tervel-pulev-otnovo-dobrovolets-v-bolnitsa-vtorata-valna-e-po-tezhka

 

"Сега са по двама лекари, вчера остана сама лекарка, която не може да се справи сама", сподели боксьорът.

 

От работата си на доброволец разбира, че лекарите са с вързани ръце. 

"Когато не работи дадено отделение как да приемат линейка с пациенти, това го виждам всеки ден. Чакат места, оказва се болен, който наистина е болен, да не бъде приет и човек, който е диагностициран, да бъде приет, защото има място", разказа Тервел Пулев. 

Въпреки че негови близки и приятели се сблъскват със заразата, той не се страхува, а смело помага на медиците. Не крие, че смъртните случаи са сериозно психическо преживяване. 

"Той е дялън камък, където да го сложим, ще е сред първите, той има сърце и душа", каза завеждащият Спешно отделение на "Софиямед" д-р Христов.

Според директора на Спешното отделение в болницата Тервел Пулев е неизменна част от екипа. Д-р Христов е с над 30-годишен опит. За първи път обаче се сблъсква с толкова голяма заболеваемост. 

 

 

"Имахме 20 лекари, сега имаме 3, имаме и колеги, които са в реанимация на апаратно дишане и не се знае крайният изход. За мен хората на предна линия, това са истинските герои, но не може хора, които са по улиците и политици, да казват няма заболяване", коментира директорът на Спешното отделение на "Софиямед". 

Казва, че няма база са сравнение между първата и втората вълна на коронавирус и е на мнение, че ситуацията е силно подценена. Боксьорът Тервел Пулев е категоричен – работата в болницата му дава безценен опит.  Двамата са се убедили в едно - битката за живота е единственото нещо, което има смисъл. 

"Дори да стане нещо с мен, аз знам, че съм го направил в името на една мисия - здравето на човека", категоричен е д-р Христов.

"Няма как да се справим, ако не сме смели", смята Тервел Пулев.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.