EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Тервел Пулев със специален медал от „Софиямед“

Tрикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор, носител на интерконтиненталната титла на WBA и доброволец в Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“ Тервел Пулев днес получи специален поздравителен адрес от екипа на лечебното заведение, както испециалния медал на „Софиямед“. Той се дава на достойни лекари и медицински служители с големи сърца,  отличили се с милосърдието, професионалната си и лична отдаденост, и най-вече хуманността си.

 

Пулев, който е доброволец в „Софиямед“ от началото на пандемията бе удостоен с медала заради позитивния пример, който дава на цялото общество. Освен радвайки ни от екрана, от който можем да проследим международните му боксови успехи, той повдигна духа и на преминалите пациенти през Спешно отделение и екипа му.

 

„Радвам се, че Тервел е от част от нашия екип, всичко го обичаме и се гордеем с него. Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“ е едно от малкото, които могат да се докоснат до такъв човек. Пожелаваме му много здраве, успехи в спорта, семейството и живота. Гордеем се, че е част от нас“, коментира д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение.

 

От своя страна Тервел Пулев не скри своята благодарност за жеста на екипа към него и сподели, че се радва, че е имал възможността да се докосне до ежедневната работа на медицинския екип в лечебното заведение.

 

„Чувам такива хубави думи за себе си, и това наистина ме кара да се чувствам неудобно, но и да бъда благодарен, че имам възможността да съм част от екипа“, каза Пулев.

 

Тервел Пулев получи и поздравителен адрес от ръководството на медицински комплекс „Софиямед“ по повод победата му в мача с Викапита Мероро.Той ще продължи да бъде доброволец и занапред в Спешно отделение на болницата.