EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Тържествен водосвет на Детско отделение на УМБАЛ „Софиямед“

На днешният свят ден, в който църквата отбелязва рождество богородично(т.нар. малка Богородица) Детско отделение на УМБАЛ „Софиямед“ бе официално осветено в своя нов дом в база 3 на ДКЦ „Софиямед“-Люлин в присъствието на екипа и ръководството на лечебното заведение.

 

Тържественият водосвет бе отслужен от Архимадрит Василий -протосингел  на Софийска Света Митрополия. Той пожела на екипа Бог да благослови начинанието им, да ги облагодатява, да им дава много радости в трудовете и занапред да имат още успехи и най-вече благодарността на хората.

 

Той сподели, че ако не са били лекарите, на които е попаднал като малко дете е щял да остане инвалид. Именно затова и особено в днешното динамично съвремие благодарността на пациентите, на децата на България, в чието лице е нашето бъдеще, е особено важна.

 

„Така както ние ще им помогнем, така както ние ги излекуваме, така  и те занапред ще бъдат радостни, благодарни и щастливи, и ще допринесат своя плод за възход на обществото“, каза още Архимадритът.

 

Началникът на отделението доц. д-р Елена Георгиева благодари на ръководството на лечебното заведение за възможността да създаде екип от най-добрите специалисти в своята област:

„Както от утвърдени имена, благодарение, на които идват пациенти от цялата страна, така и от млади колеги, които сега стартират професионалния си път. И основата от лекари, работещи в отделението- с по 2 медицински специалности и колега, който скоро ще защити докторска дисертация,  които да развиват занапред структурата още по-успешно и с още по-разширена дейност.Изключително се радвам и че под грижата на най-добрата старша сестра, които съм срещала до момента в професионалния си път, разчитаме и на чудесен екип от медицински сестри с опит и търпение“.

 

Тя допълни, че отделението разширява своя фокус на дейност -през него вече преминават и се обрижват деца с редки болести, деца с усложнения на заболявания, такива със социално-значими болести.

 

От своя страна ръководството на болницата в лицето на нейния управител д-р Йордан Пелев подари на екипа на Детско отделение по повод празника икона на Свети Мина, покровител на семейството, тъй като всяко дете е здраво, когато расте в здраво семейство, както и цветя. Той им връчи и специален медал с логото на лечебното заведение, олицетворяващ милосърдието, което стои в основата на хуманната медицина.