СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Училището за родители на „Софиямед“ с нови лектори и теми от март

 

Обновена програма с лекции на едни от най-добрите специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията предлага безплатното Училище за родители на УМБАЛ „Софиямед“. Бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти от  бременността, раждането и отглеждането на новороденото.  Нов акцент в програмата е темата за храненето на майката по време на бременността и в периода, в който кърми своето бебе.

 

С теоретични и практически теми в месеците до юни те ще могат да се информират за етапите на бременността, раждането, първите грижи за новороденото, имунизационния календар и ваксините, кърменето, като превенция на социално-значими заболявания, храненето на малкото дете.

 

По време на практическа лекция лекторите в Училището ще демонстрират със специална кукла как се сменят памперси, как и при каква температура се къпе бебето, как се почиства пъпчето и се преоблича новороденото. Бъдещите майки ще се учат и как да кърмят правилно.

 

Те ще могат да коментират със специалистите от АГ отделението на УМБАЛ „Софиямед“  как да се подготвят за раждането, какви са техниките на дишане и релаксация, в какво се състои обезболяването. В специална лекция началникът на Клиниката по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова ще ги запознае с рисковете за ендокринната система по време на бременността.

 

Друг нов момент в програмата е още една практическа лекция – за бебеносенето в слинг или раничка.

 

По традиция партньори на Училището за родители на УМБАЛ „Софиямед“ са утвърдени списания в помощ на майчинството, както и едни от водещите марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, бебешки храни, принадлежности и играчки.

 

Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Отделението по акушерство и гинекология и Сектор Неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.

 

Програмата на Училището за родители на „Софиямед“ се реализира в периода 7-ми март до 20 юни. Лекциите се провеждат всяка сряда от 15.00 часа в в Конферентна зала № 1, УМБАЛ „Софиямед“ – Блок 1, бул. „Г.М. Димитров“ 16.