EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Училище за онко болни, тема 3: Рак на глава и шия, хранопровод и стомах, панкреас

Поредната трета лекция в безплатното Училище за онко болни пациенти в УМБАЛ "Софиямед", която ще се проведе на 18-ти февруари (вторник) от 13:30ч. ще бъде посветена на онкологичното заболяване в няколко зони от тялото: глава и шия, хранопровод и стомах, панкреас.
 
В първия панел от лекцията д-р Надя Александрова от отделението по уши-нос-гърло на УМБАЛ "Софиямед" ще представи рисковите фактори, развитие на заболяването и оперативното му лечение. Подробности относно лъчелечението пациентите ще разберат от д-р Надя Борисова от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”. Kак да се справят с нежеланите реакции от лечението пациентите ще научат от онколога д-р Мариaнa Атанасова от УМБАЛ "Софиямед". 
 
 
Панелът за рака на хранопровода и стомаха се осъществява съвместно с екипа на отделението по гастроентерология на УМБАЛ „Софиямед“, а от него пациентите ще разберат повече информация за симптомите и диагностиката в лекцията на д-р Антония Донкова.
 
Лечението на рака на хранопровода ще представи онкологът от „Софиямед“ д-р Марин Ангелов, а рака на стомаха – д-р Виктория Хаджиева.
 
Рисковите фактори, симптомите и диагностиката на рака на панкреаса в последния панел ще представят гастроентерологът д-р Силви Симинкович и онкологът д-р Маргарита Таушанова.
 
 
Присъствието не изисква предварително записване или заплащане и всички са добре дошли да посетят лекциите, за да се информират.
Училището се провежда в Учебна зала №1, сектор Г на УМБАЛ „Софиямед“, намиращ се на бул.“Г.М.Димитров“ 16.