EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Благодаря на екипа на АГ отделението на "Софиямед за грижовността и професионализма

Лилия Петкова: Благодаря на екипа на АГ отделението на "Софиямед за грижовността и професионализма

24 часа стр. 7
21.9.2016

32-годишната Лилия Петкова от София преди броени дни роди дъщеря в Университетска болница "Софиямед". Преди година тя отива на рутинен АГ преглед, при който се установява тежка форма на ендометриоза - гинекологично заболяване, водещо до стерилитет. Лекарката я изпраща за консултация с д-р Исхан Хасан, акушер-гинеколог в столичното ДКЦ и болница "Софиямед".

"Още при първия преглед лекарят много любезно ми обясни всички подробности и препоръча операцията да се извърши по лапароскопски път", казва Лилия. Интервенцията е успешна, след нея започва хормонална терапия. Няколко месеца по-късно Лилия вижда мечтаните 2 черти на теста за бременност.

"Изобщо нямах колебания кой лекар ще следи бременността ми.Свързах се отново с д-р Хасан, който след преглед потвърди новината, че ще имаме бебе, но и че очевидно бременността ми няма да е лека", допълва Лилия. Тя има ниско разположена плацента и е с риск от загуба на бебето. Именно затова ходи на чести консултации в "Софиямед".

"Състоянието на Лилия наистина предполагаше повишено внимание по време на цялата бременност. Тя няколко пъти лежа при нас за задържане. И така до 14 септември, когато извършихме планово секцио и на бял свят се появи малката София", коментира д-р Хасан.

Лилия разказва, че екипът е бил подготвен отрано, а д-р Хасан показва изключително професионално отношение. "Беше предвидил всички усложнения, които можеха да станат. От познати, които са раждали и са се лекували в "Софиямед", съм чувала, че определено се забелязва разлика в отношението и грижите на персонала, но не предполагах, че то ще е в пъти по-добро. От лекаря и акушерката в кабинета до изключително любезните неонатолози и медицински сестри в неонатологичното отделение - благодарна съм на всички за грижовността и високия професионализъм", разказва Лилия. Тя вече е препоръчала на свои приятелки да родят в "Софиямед".

Лилия и малката София са изписани от болницата в понеделник, а на 17 септември малката отпразнува първия си имен ден с екипа, помогнал на майка й да й даде живот.