СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ предлага 17 широкоспектърни здравни профилактични пакета

Вестник "Монитор"

Профилактиката е най-доброто лечение, твърдят специалистите. Чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма. Профилактичните прегледи са полезни, дори само, за да следим здравния си статус. „Не може да се прави профилактика на всичко, но е важно да се прави на обществено – значимите заболявания, като онкологични, сърдечно-съдови, гастроентерологични, неврологични“, категоричен е  д-р Стефан Николов от Клиниката по вътрешни болести и хепатогастроентерология в УМБАЛ „Софиямед“. Според него е препоръчително периодично да се преглеждат и младите хора, при които има тенденция да се повишава артериалното налягане. Също трябва да бъдат проследявани и такива пациенти, които имат в анамнезата си някакво сърдечно заболяване, като например ревматизъм. Той е лечим, ако е установен навреме.

„Добре е всеки човек да си направи профилактично едно ендоскопско изследване, което не е скъпо, но позволява директен оглед на различни вътрешни органи”, съветва още д-р Николов. Той препоръчва жените над 35-годишна възраст по-често да минават профилактични прегледи за карценом на гърдата и карценом на матката. „Един мъж над 50 години със съмнения за простатна хипертрофия е препоръчително да си пусне изследвания за специфичния антиген PSA. Практиката показва, че ако в ранен стадии се установи рак на дебелото черво, човек може да се излекува. Ние имаме пациенти, които са излекувани преди 15-20 години и до момента водят пълноценен начин на живот“, казва още д-р Николов.

На базата на опита и в стремежа си да осигури на пациентите качествена диагностика Университетска болница „Софиямед“ предлага 17 различни профилактични пакета. Те са разделени по възраст и пол и обхващат профилактиката на повечето социално-значими заболявания – онкологични, кардиологични, съдови, гастроентерологични, репродуктивни заболявания и др. В тях са включени както диагностично- консултатитивни прегледи от различни специалисти, лабораторни изследвания – включващи стандартни показатели, туморни маркери, вирусологична диагностика, така и високо специализирани образни изследвания. Различните пакетни предложения са с различен фокус –от стандартна профилактика до и над 40 и 50-годишна възраст, до широкоспектърна профилактика, включващи специализирани диагностични прегледи, процедури и изследвания. Някой от пакетите имат и конкретен фокус - за хора с интензивни мозъчни и емоционални натоварвания, с високоспециализирани интервенционални процедури при заболявания на гастроинтестиналния тракт, високоспециализирана онкологична профилактика и др. „Софиямед“ дава възможонст на всеки пациент да обсъди с терапевт съставянето и на индивидуален профилактичен пакет.

Повече информация можете да получите, като посетите интернет страницата на УМБАЛ „Софиямед“ www.hospitalsofiamed.bg или позвъните на тел. 0895 555 591.