EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

"Софиямед" работи по програмата на УНИЦЕФ „Болници – приятели на бебетата“, като активно работи за промоция и подкрепа на кърменето

"Софиямед" работи по програмата на УНИЦЕФ „Болници – приятели на бебетата“, като активно работи за промоция и подкрепа на кърменето.
 
Кърмата е най-добрата храна за новороденото, а контактът майка-бебе е от изключителна важност за правилното нервно-психическо развитие. Следвайки тези основни принципи неонатолозите в "Софиямед" от години срещат майката и нейното дете още в първите мигове след раждането.
В сектора по Неонатология в УМБАЛ "Софиямед" се полагат грижи за новородените деца като се стимулира непрекъснатият 24-часов контакт между майка и дете, под контрола на специалисти, осъществяват се беседи и практически съвети на родители и близки относно начина на отглеждане, техника на кърмене и всекидневно се дава информация на достъпен език за здравословното състояние на бебето. Приоритет на целия персонал е стимулиране на естественото хранене на новороденото – най-добрият избор за качественото развитие на детето!
 
Неонатологичното отделение на болница "Софиямед" изпълнява програмата на УНИЦЕФ „Болници – приятели на бебетата“, като активно работи за промоция и подкрепа на кърменето.