EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

"Софиямед" разкри отделение по кардиохирургия на световно ниво

Отделение по кардиохирургия вече функционира в УМБАЛ "Софиямед". То се намира в изцяло нов корпус, проектиран в съответствие с всички съвременни изисквания за болнични сгради и изпълнен съгласно най-високите европейски и световни стандарти за модерна архитектура, социален дизайн и функционалност в здравна среда.
 
24 часа  стр. 19
29.3.2024
 
Отделението разполага с 40 легла, 10 от които за интензивно лечение - част е от специализиран интензивен сектор, както и от изцяло новоизграден операционен блок с 2 операционни зали, оборудвани според актуалните световни стандарти с високоспециализирана апаратура на лидери в областта.
 
Структурата разполага с висококвалифициран и опитен екип, оглавяван от кардиохирурга д-р Ивилин Тодоров, д.м., и д-р Милен Бонев - началник на интензивния сектор.
 
Структурата бе официално открита с тържествен водосвет, направен от Белоградчишкия епископ Поликарп в присъствието на мениджмънта на лечебното заведение, екипа на новото отделение и други изявени специалисти от болницата.
 
В новото отделение се извършва пълният обем кардиохирургична дейност, казват от "Софиямед". Двете операционни зали в него са оборудвани с най-съвременна и високотехнологична апаратура на световните лидери в областта - Stockert, Drager, Maquet, General Electric и други.
 
Секторът за интензивно лечение разполага с апарати за механична вентилация на фирма Drager, за бъбречнозаместителна терапия - Prismaflex, за временно и продължително механично подпомагане на сърдечната дейност - ЕСМО на фирма Liva Nova, и интрабалонна контрапулсация на фирма Maquet.
 
Следоперативният сектор има централизирана система за мониториране на жизнените показатели - монитори и телеметрии на фирма Edan, която позволява максимална безопасност на рехабилитацията в следоперативния период.
 
На разположение на отделението са последен модел ехокардиографи на фирма
 
General Electric с възможност за 4D трансторакална и трансезофагеална ехокарди-ография.
 
 
"Ще предложим на пациентите, които ни се доверят, безупречно качество на медицинската услуга. Екипът се състои от изключително опитни и всеотдайни специалисти, които разполагат с най-съвременната апаратура за диагностика и лечение на този тип сърдечни заболявания. Безспорно битовите условия, в които пациентите ще се лекуват, са отлични. Това е най-новата и иновативно създадена кардиохирургия в България, която е част от най-модерното лечебно заведение в страната. "Софиямед" е университетска многопрофилна болница и това дава възможност за сътрудничество между всички звена, занимаващи се с кардиологична патология, което е гаранция за високо качество на услугата в името на пациента. Имаме амбиция да се развием като специализиран център за минимално инвазивна и клапносъхраняваща сърдечна хирургия", коментира д-р Ивилин Тодоров.