СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Думи за благодарност към началника на Спешно отделение д-р Иван Христов

Думи за благодарност към началника на Спешно отделение д-р Иван Христов Думи за благодарност към началника на Спешно отделение д-р Иван Христов Думи за благодарност към началника на Спешно отделение д-р Иван Христов
Думи за благодарност към началника на Спешно отделение д-р Иван Христов

В знак на благодарност за доброто отношение, което среща в Спешното отделение на УМБАЛ "Софиямед", Галина Спасова сподели безценни думи за началника на Спешното-приемно отделение д-р Иван Христов. Предаваме ги дословно:

"Те са за д-р Иван Христов – ръководител на Спешното отделение. Няма да говоря за професионални качества – имат ги стотици опитни и виисококвалифицирани лекари.  Д-р Христов притежава  още нещо, особено важно и извънредно дефицитно в болничната практика у нас – това е отношението към човека, нуждаещ се от помощ.

Като журналист доста години следя отблизо  начина, по който функционира българското здравеопазване – от гледната точка и на медиците, и на пациентите.  И съм убедена, че на най-болното място в системата – съпричастността, милосърдието, обикновената човечност -  се обръща най-малко внимание. Давам си сметка, че има причини  и те не са от днес.

Този встъпление ми беше необходимо, за да споделя възхищението, което остави у мен  професионалната философия на д-р Христов – позабравеното правило, че всеки  човек е важен, че напредналата  възраст на пациента трябва да е единствено повод за респект и по-голямо внимание, деликатност към него, а не за неглижиране на страданието му.  За жалост, в български условия обидното отношение към старите, немощните вече наши родители е всекидневие.

Изказвам чрез ръководството на болницата искрените си почитания към д-р Христов и се надявам, че медиците с такъв професионален морал и сърце, особено сред младите, ще бъдат все повече. Има какво да се научи от него.

Желая ви успешна работа,

 
Галина Спасова".