EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Училище за онкологично болни

Училище за онкологично болни Училище за онкологично болни Училище за онкологично болни
Училище за онкологично болни

Училище за пациенти, диагностицирани с различни онкологични заболявания стартира Отделението по медицинска онкология на УМБАЛ „Софиямед“ през месец ноември 2019г. Сесиите в него се провеждат всеки последен вторник на месеца от 14:00ч. Те запознават пациентите  със същността на заболяването им, начините за неговото диагностициране, етапи на протичане, лечение, преодоляване на нежеланите странични ефекти,  проследяване на състоянието им.

 

  Лектори в безплатното Училище са водещи онколози от лечебното заведение и други специалисти, предвид увеличения брой на пациентите, които провеждат таргетна и имунотерапия.

 

Диетолечение, физическата активност на заболелите, както и психологически консултации за тях и техните близки се разискват при отделните онкологични заболявания. Всяка сесия е посветена на различно онкологично заболяване.  

„Нашата цел е- ефективно лечение с нормален начин на живот  на онкологично болния“, коментират от екипа на отделението по онкология на УМБАЛ „Софиямед“.

 

Присъствието не изисква предварително записване или заплащане и всички са добре дошли да посетят лекциите, за да се информират.

Училището се провежда в Учебна зала №1, сектор Г на УМБАЛ „Софиямед“, намиращ се на бул.“Г.М.Димитров“ 16.


Информация за предстоящи теми в Училището вижте ТУК


Тестове за COVID-19 - БЛОК1

+3592 465 0000

Запиши час за COVID-19

през Superdoc.bg

Тестове за Covid -19 - Люлин

+3592 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150