СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
EN
VIP профилактика Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalsofiamed.bg

Най-подходящите козметични грижи за кожата и косата през пролетта

През отделните сезони кожата на лицето и косата са подложени на различни атмосферни и температурни влияния. През зимата студът, вятърът и сухият въздух в затворените помещения правят кожата суха и бледа, а косата по-малко жизнена. Затова пролетният сезон е подходящото време да влеем в тях жизненост и витамини и да се подготвим за топлите летни месеци. За целта са подходящи няколко козметични процедури:

 

PQAge

Единственият пилинг, който може да се прави целогодишно, включително и през лятото. Много е подходящ при малки бръчици, пигментни петна, белези от акне.  По време на манипулацията се нанася трикратно пилинг, който след 2-3 минути се отстранява с вода. Процедурата не е болезнена и не предизвиква зачервяване на лицето. Изисква носенето на фотозащитни кремове. PQAge пилингът е подходящ и за тийнеджъри, особено след лечение на акне и последвалите пигментации. Повлиява добре и пигментни петна по лицето в резултат на бременност или продължително излагане на слънце.

 

Мезотерапия

Хидратира кожата в дълбочина и е подходяща процедура за всяка жена над 25 години. Предизвиква изключително добър ефект, похранва кожата, кара я да изглежда витализирана, изчиства фините бръчици. Процедурата е кратка. При нея в средния слой на кожата –мезодерма, се инжектират активни вещества – хиалуроновата киселина, витамини и минерали с помощта на 4-милиметрова тънка игла.

 

Дермални филъри

Дермалните филъри са подходящ вариант за попълване на повърхностни и дълбоки бръчки, оформяне на контурите, придаване на обем и корекция на различни дефекти по лицето. Това са вещества, съдържащи хиалуронова киселина, които се инжектират в определени области. По-леките формули филъри могат да се използват вместо мезотерапия, а ефектът е силно хидратирана кожа.

 

Hair+ терапия за коса

Това е мезотерапия за скалп с активно вещество, което стимулира кръвообращението и растежа на коса. Прави се както при пациенти с проблемен косопад, така и при мъже и жени, които просто искат да стимулират през пролетта или есента растежа на косата. Терапията, също така предотвратява сезонния косопад.

 

Фотозащитата – задължително условие за здрава кожа и красива коса

Задължителна част от правилното поддържане на кожата е фотозащитата, дори през месеците, в които няма слънце. Използването на подходящи кремове възпрепятства остаряването на кожата, появата на слънчеви дерматити, пигментни петна. В обикновените кремове, които се използват масово, фотозащитата е SPF 10  или SPF 20 фактор. Той не е достатъчен. Дори в градски условия трябва да се използва достатъчно висок фактор.

 

 

Съветите подготви д-р Виктория Зафирова – специалист дерматолог.

 

Д-р Зафирова провежда прегледи и консултации в ДКЦ „Софиямед“ всеки понеделник и сряда от 14.30 до 19.00 часа, а вторник, четвъртък и петък – от 10.00 до 14.00 часа. Работи с НЗОК, платени прегледи и допълнителни здравноосигурителни фондове.