EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Специални часови графици в ДКЦ „Софиямед“ БЛОК 1(бул.Г.М.Димитров 16) за провеждане на скенер и рентген на бял дроб

Във връзка с необходимостта от спазване на специфични противоепидемични мерки, на територията на “Образна диагностика” в ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 (бул.Г.М.Димитров 16) е въведена организация и специални условия за провеждането на образните изследвания -рентгенография и скенер на бял дроб, за пациенти с доказана PCR тест ковид инфекция, както и на такива със съмнения за COVID-19 и съответната налична симптоматика.

 

За провеждане на изследванията са въведени специални часови графици в ДКЦ „Софиямед“БЛОК1 (бул.Г.М.Димитров 16):

 

  • Компютърна томография без контраст (СКЕНЕР)на бял дроб:

Всеки делничен ден, както и събота и неделя, от 12:00 до 12:30ч. задължително с предварително записване на тел.0892 22 2712 или през платформата на Superdoc.bg

 

Цената на изследването е 270лв., съгласно утвърдения ценоразпис за платени услуги. Изследването може да се осъществи и чрез направление от специалист по НЗОК.

 

Изследването със скенер на суспектни за ковид инфекция пациенти се извършва съгласнo всички противоепидемични мерки в друг часови интервал с предварително записване на тел.0892 22 2712

 

 

  • Рентгенография на бял дроб :

Без предварително записване всеки делничен ден, както и събота и неделя, от 12:00 до 12:30ч.

 

Цената на изследването е 45лв., съгласно утвърдения ценоразпис за платени услуги. Изследването може да се осъществи и чрез направление от специалист по НЗОК.

 

Образните изследвания чрез скенер и рентген на пациенти с доказан COVID-19 се извършват  с предварително записване на тел.0892 22 2712 или онлайн през платформата на Superdoc.bg (само за скенер)

 

Пациентите и за двете образни изследвания се пропускат през входа на Образна диагностика, ет.0 –откъм Паркинга на лечебното заведение.

През почивни дни не се извършват изследвания по НЗОК.

 

През посочените часови интервали е създадена организация за вземане на кръв за лабораторни изследвания на пациенти с  COVID-19. Ако имате желание да се възползвате от тях е необходимо да предупредите за това при записването за избраното образно изследване.