EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Управителен съвет и членове

Болнично настоятелство | Цели | Управителен съвет и членове |

Управителен съвет и членове Управителен съвет и членове Управителен съвет и членове
Управителен съвет и членове

По единодушно решение на Светия синод на Българската православна църква Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ заема председателското място на болничното настоятелство, което е независим контролен орган към всяко от шестте лечебни заведения - УМБАЛ „Софиямед“-гр. София, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“-гр. Бургас.

 

Заместник-председател на Управителния съвет на настоятелството е олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

 

Член на съвета е ректорът на Софийски университет „Св.Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков.


Всички те не са политически обвързани, което е гаранция за тяхната безпристрастност, а чрез обществената значимост на личността си те ще гарантират прозрачност и добросъвестност при вземането на решения в полза на Пациента. 

 

Към Болнично настоятелство Вяра, Надежда, Любов може да се присъединят личности с положителен имидж в обществото, които не са обвързани партийно. Членовете на сдружението се приемат от Управителния съвет на сдружението. Кандидатът за  член на сдружението подава писмено заявление до Управителния съвет. Членуването в настоятелството е доброволно. Членове могат да бъдат  юридически лица – лечебни заведения за болнична помощ  , както и дееспособни и навършили пълнолетие лица, които са общественици физически лица. Член на сдружението може да бъде всяко лице, което споделя целите на сдружението и средствата за тяхното постигане, изпълнява неговия устав и плаща редовно членския си внос, в срока, предвиден в устава.

 

Ако желаете да станете член може да изпратите е-мейл: arimpova@bulpharma.bg


ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 1

02 465 00 00

ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 2

02 465 00 02

ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" - Люлин

02 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150