EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДКЦ "Софиямед" с консултативен УНГ кабинет и през уикенда

Уважаеми пациенти, напомняваме Ви, че на територията на ДКЦ "Софиямед" -БЛОК1 функционира консултативен УНГ кабинет и през уикенда.
 
Прегледите на деца и възрастни се извършват от 9:00 до 13:00ч. от специалистите от Отделението по УНГ заболявания на лечебното заведение.
 
За посещение на кабинета е необходимо предварително записване, но ако състоянието Ви изисква спешна намеса ще Ви очакваме и без такова.
 
 
"С работата ни в консултативния кабинет, който работи през цялата седмица, включително съботните и неделните дни, предлагаме на нашите малки и големи пациенти още една възможност за провеждане на техния профилактичен или консултативен преглед по повод на конкретни оплаквания. Ще обърнем специално внимание обаче на пациентите с изявено затруднено носно дишане алергични ринити, полипи в носа, диагнози, които са характерни с оплакванията си именно през настоящия зимен сезон. Приканваме и всички пациенти, които имат проблеми с гласа и преглъщането, които хъркат нощем и създават сериозни проблеми за съня на партньорите си, задължително да се обърнат за консултация с цел избягване на сериозни усложнения. В отделението ни се прилагат световните стандарти за диагностика и лечение на тези заболявания", коментира д-р Иван Йорданов, специалисти по ушно-носно-гърлени болести в ДКЦ "Софиямед" и началник на УНГ отделението в УМБАЛ "Софиямед". Той допълва, че някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите, тъй като се проявяват със симптоми като продължителна хрема.
 

"Полипите в носа например се образуват заради хронични заболявания, предизвикани от инфекции при синузит и ринит. Ако пациентът не е предприел своевременно лечение, възпалителният процес става хроничен и се получават усложнения, които впоследствие изискват хирургична намеса. Именно затова профилактичните прегледи, особено при децата, трябва да са редовни", съветва лекарят.