EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Колчаков: Най-добрите специалисти отиват там, където е най-добрата апаратура

www.zdrave.net

30.3.2023

 

„Успехът се гради на три основни кита – апаратура и материална база, водещи специалисти и организацията на лечебното заведение. Там, където е най-добрата апаратура, идват най-добрите специалисти, защото най-добрите специалисти избират най-добрата апаратура“. Това каза анестезиологът и член на ръководството на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Колчаков в презентацията си по време на форума на „Капитал“ „Иновации в болниците, апаратурата и медицинските изделия“, който се провежда днес. Д-р Колчаков участва в панела, посветен на „Иновации в апаратура“ като представи в каква технологична апаратура е инвестирало капитал лечебното заведение.

 

„От създаването си през 2012 г. досега УМБАЛ „Софиямед“ е демонстрационен център за последно поколение високотехнологична апаратура на водещите световни производители на медицинска техника. Устойчивият модел на инвестиция във висок клас медицинска апаратура, инструментариум в съчетание с експертизата на едни от най-добрите специалисти в България превърнаха само за 10 г. лечебното заведение в най-посещавано и избираното от всички болници в страната“, каза д-р Колчаков.

 

Той подчерта, че УМБАЛ „Софиямед“ е на първо място по брой преминали пациенти  частно лечебно заведение и е на трето място от всички болници по брой на пациенти и обем на дейност.

Друга болница от структурата на „Булфарма“ – УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив, е на първо място сред частните лечебни заведения в Южна България и на седмо сред болниците от цялата страна по извършена дейност през 2022 г.

 

„До края на годината в болница „Софиямед“ предстои да бъдат разкрити няколко специализирани центъра за диагностика и лечение, които ще бъдат оборудвани с последна дума на техниката апаратура на световни производители. Сред тях са Център за лъчелечение и нуклеарна медицина, Центъра по колопроктология, Център за превенция, диагностика и лечение на рак на дебелото черво, Простата център, Център за естетична и функционална ринопластика.

В процес сме на изграждане за първи път в България на система за свързаност между центровете по образна диагностика в лечебните заведения на „Булфарма“ под формата на система за архив, обмен на данни и 3D реконструкции на образно диагностични изследвания, която ще заработи скоро в 6-те болници от групата на „Булфарма“, уточни д-р Колчаков.